Ετικέτες

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Πως να φτιάξετε γρανίτα



Το καλοκαίρι ήρθε . . . και μαζί με αυτό ήρθαν και τα παγωτά που τρελαίνονται μικροί και μεγάλοι !

Αυτή όμως την εποχή υπάρχει και μεγάλη ποικιλία από φρούτα , οπότε τι πιο υγιεινό από μια  γρανίτα !

Αγοράστε θήκες για παγωτά και γρανίτες, υπάρχουν πια στα περισσότερα καταστήματα.

Στύβεις ή πολτοποιείς τα φρούτα, τα βάζεις στις θήκες, ρίχνεις λίγο σιρόπι (ή όχι) και τα παγώνεις!

Στύβουμε τα φρούτα που στύβονται (πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια κλπ) και  βάζουμε στο μπλέντερ όσα δεν στύβονται (μήλα, μπανάνες κλπ). Αυτά που βάλαμε στο μίξερ τα αραιώνουμε ελαφρώς με λίγο έτοιμο χυμό (χυμό μήλου πχ για τα μήλα), αν χρειάζεται. Μπορούμε να τα βάλουμε όπως είναι στις θήκες και κατευθείαν στην κατάψυξη και μετά απο 4 (τουλάχιστον) ώρες να τα βγάλουμε. Μπορούμε να βάλουμε μέλι ή μια κουταλιά ζάχαρη ή με ένα σιροπάκι 

Για το σιρόπι
Βράζουμε μια κούπα νερό με μιάμιση κούπα ζάχαρη μέχρι να πήξει ελαφρώς σε σιρόπι. Για πιο light βράζουμε μιαμιση κούπα νερό με μια κούπα ζάχαρη. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γρανίτα
Βάζουμε τον χυμό του κάθε φρούτου ή το λιωμένο φρούτο μας στην θήκη μέχρι τα 3/4 της θήκης. Προσθέτουμε σιρόπι μέχρι πάνω (4/4). Ανακατεύουμε ελαφρώς και τα βάζουμε στην κατάψυξη.



Μπορείτε επίσης να τα κάνετε και παγάκια και να τη πιείτε στο ποτήρι με καλαμάκι . . .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου